De hoogwaardige projecten van Tom Kneepkens zijn geraffineerd en luxueus. Persoonlijk en tijdloos. Verrassend en uniek.

Architect Tom Kneepkens streeft naar een vormgeving die niet alleen mooi is, maar tevens een bijdrage levert aan het verhogen van het levensgeluk. Hij vertaalt uw wensen naar een uniek eindproduct. Volledig in balans en volmaakt passend bij de opdrachtgevers en de omgeving. Elke opdracht weer.

Zijn creaties verrassen, beklijven en intrigeren. Ze zijn elegant en tijdloos. Ze ademen eenvoud, maar zijn absoluut spraakmakend en vormen een harmonieus geheel. De pure materialen die Tom Kneepkens toepast, geven de woning karakter en warmte.

Bekijk projecten
Profile photo home page
about

Tom Kneepkens

Gedreven en empathisch. Bereisd en gepassioneerd. Persoonlijk en ambitieus. En bovenal nuchter, nieuwsgierig en creatief. Tom Kneepkens is een liefhebber van het hoogwaardige leven en wordt als architect gedreven door de schoonheid in zijn ontwerpen, door de wens om te verrassen en door tot in het kleinste detail perfectie na te streven.

Architect Tom Kneepkens haalt zijn inspiratie uit de natuur, het leven, de stedentrips en verre reizen die hij met zijn gezin maakt. En zeker ook uit zijn opdrachten zelf. De ervaren vakman ontwerpt niet volgens een vaste stijl, maar stelt de plek, de geschiedenis, de mogelijkheden, het wensenpakket van de opdrachtgevers en de te creëren geluksmomenten centraal.

De combinatie tussen zijn creativiteit en het feit dat hij elk project met een open vizier aanpakt, leiden tot unieke, oogstrelende en persoonlijke leefomgevingen die het levensgeluk van de gebruikers vergroten. Perfecte weerspiegelingen van de specifieke vraagstukken en de identiteit van de opdrachtgevers.

Synergie

Samenwerking

Tom Kneepkens ontwerpt zijn droomwoningen als zelfstandig werkend architect voor het high-end interieur en exterieur. Dit tot grote tevredenheid van zijn opdrachtgevers. Sinds enige jaren werkt hij echter ook nauw samen met een gerenommeerd tuinarchitect. Deze uiterst succesvolle samenwerking maakt dat de twee toppartijen een voor de opdrachtgevers ideale leefsituatie weten te realiseren. Een warm en perfect totaalplaatje, dat ze bereiken door al direct in de beginfase samen aan de ontwerptafel plaats te nemen.

Architect Tom Kneepkens ontwerpt een passende buitenschil om het interieur heen en maakt in zijn ontwerp optimaal gebruik van de plattegrond en routing. Tevens wordt door deze unieke werkwijze fraaie zichtlijnen aan het ontwerp toegevoegd, het zonlicht op een oogstrelende wijze in de woning binnen te laten vallen en een duidelijke connectie met het buitenleven te creëren. De creatieve tuinarchitect completeert de woonperfectie door een bij de woning en de bewoners passende tuin te ontwerpen.

Het resultaat is een unieke leefomgeving die ruimte biedt aan geluksmomentjes. Een door de zon verwarmde buitenmuur, waartegen je geniet van een wijntje op een lenteavond. Of de binnenvallende zonnestralen in de keuken, waardoor je ochtendkoffie net iets lekkerder smaakt. Een heerlijke synergie tussen interieur, exterieur en tuin. Woonperfectie door een unieke samenwerking tussen vakmensen die elkaar naar een nog hoger niveau tillen.